EU gransker Apples e-bokvirksomhet

Apple og fem andre forlag etterforskes for ulovlig prissamarbeid på e-bøker.

EU-kommisjonen meldte tirsdag at de har satt i gang en etterforskning om hvorvidt Apple og fem e-bok-forlag har brutt konkurransereglene ved å samarbeide om prisen på e-bøker, melder Macworlds nyhetstjeneste.

Det er forlagene Hachette Livre, Harper Collins, Simon & Schuster, Penguin og Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck som mistenkes for å ha gått med på ulovlige prisavtaler. Apple, som selger e-bøker gjennom sin iBooks-app til eiere av iPhone, iPad og iPod touch, er også under etterforskning.

Ifølge Macworlds nyhetstjeneste er også Storbritannias kontor for rettferdig handel involvert i granskningen, som for øvrig kommer som en følge av flere uannonserte inspeksjoner hos flere store europeiske e-bokforlag i mars i år.

Les også: iBookstore blir ordentlig bokhandel

I USA står Apple overfor et potensielt gruppesøksmål levert inn i august i år som beskylder selskapet og de fem samme forlagene i EU-saken for prisfiksing.

– I søksmålet hevdes det at forlagene og Apple har konspirert for å øke prisene på populære e-bøker for å øke fortjenesten og tvinge e-bok-rival Amazon til å droppe sine forbrukervennlige rabatterte priser, sa selskapet bak det amerikanske søksmålet, Hagens Berman, i august, ifølge Computerworld USA.

Amazon er Apples største e-bok-konkurrent også i Europa.

Kilde: http://www.idg.no/macworld/article232116.ece

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Nyheter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s