Dmitry Glukhovsky

Dmitry Glukhovsky ble født i Moskva i 1979. Han tok eksamen i journalistikk og internasjonal politikk ved Hebrew University of Jerusalem. Til tross for sin unge alder, har han allerede gjort en imponerende karriere som reporter. Han jobbet som journalist for EuroNews TV i Frankrike og Russland, Today TV i Moskva, Deutsche Welle Radio i Tyskland, Sky News og Israels offentlige radio.

Nå er han ankermann for Russlands mest kjente offentlige radiostasjonen Mayak.

Som reporter, reiste han fra Marokko til Guatemala og Island til Japan. Han var dypt inne i Tsjernobyl-området for å filme den ødelagte kjernefysiske reaktoren,han så russiske raketter avfyres ved Baykonur, rapporterte Israels oppgjør med Hizbollah under missiler i Kiryat Shmona, og laget verdens første live rapport fra Nordpolen.

Bortsett fra hans morsmål, russisk, snakker Glukhovsky flytende engelsk, fransk, tysk, hebraisk og spansk. Dmitry Glukhovsky bor i dag i Moskva. I 2007 fikk hanEncouragement Award av European Science Fiction Society i den prestisjetunge konkurransen EuroCon i København for sin roman «Metro-2033″.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s