Åpner Nordens største bokhandel

Read Entertainment kjøper Eldorado kino i Oslo. Den nye bokhandelen blir på 4.000 kvadratmeter.

Oslo Kino AS har inngått avtale om salg av 100 prosent av aksjene i Eldorado Kino i Oslo. Brutto eiendomsverdi er NOK 35 millioner. Kjøper er et selskap eiet 50/50 av eierne av Read Entertainment AS og Fortus AS, ifølge en pressemelding fra Oslo kino.

Administrerende direktør Geir Bergkastet i Oslo Kino sier i en kommentar:

– Vi ønsker å utvikle oss i takt med byen. Eldorado kino har gått med underskudd i lengre tid og besøket falt ytterligere etter at Ringen kino åpnet i 2008. Ved å legge ned en ulønnsom avdeling får vi større økonomisk mulighet til å satse på nye etableringer andre steder i Oslo.

– Read ønsker å videreføre Eldorado som et kulturhus og planlegger å åpne Nordens største bokhandel i eiendommen. Butikkens navn og profil vil være Eldorado og kuppelen ved inngangspartiet vil bli butikkens logo. Reads bokhandel, Eldorado, vil nå ut til en 1,2 millioner sluttbrukere i Oslo og Akershus. Vi ønsker å opprettholde bredden og sikre tilgjengelighet for sluttbrukerne av kultur. Eldorado er et kulturhus og Read vil forvalte det videre som Norges beste kommersielle kulturhus, sier styreleder Christian Skrede.

Read Entertainment planlegger lignende satsninger i Stavanger, Bergen og Trondheim.

Kilde: http://www.bokogsamfunn.no/planlegger-nordens-st%C3%B8rste-bokhandel/

Dette innlegget ble publisert i Nyheter.

Én kommentar på “Åpner Nordens største bokhandel

  1. kasiopeiia sier:

    Åh, dette liker jeg så godt!!

Legg igjen en kommentar