Ny pris vil utfordre Booker

Bookerprisen ivaretar ikke lenger hensynet til kunstnerisk kvalitet, mener initiativtakerne bak The Literature Prize. Den nye prisen vil muligens utdeles for første gang allerede til våren.

I midten av oktober ble det kjent at en ny litteraturpris for engelskspråklig litteratur er under planlegging. Prisen som ganske enkelt får navnet the Literature Prize, er opprettet i kritikk av at dagens Bookerpris ikke lenger oppfyller sin rolle. I en pressemelding skriver initiativtakerne bak den nye prisen blant annet at Bookerprisen i dag setter litteraturens lesbarhet over kunstnerisk kvalitet.

I likhet med Bookerprisen vil også The Literature Prize være en pris for bøker skrevet på engelsk som er utgitt i Storbritannia foregående år, men uten å ta hensyn til forfatterens opphavsland, skriver The Bookseller.

Størrelsen på prisen er ennå ikke annonsert, men ifølge prisstifter Andrew Kidd vil beløpet være sammenlignbart med andre store litterære priser. Prisen vil deles ut hver vår, og for første gang allerede våren 2012 dersom finansieringen er på plass, ifølge Kidd, som er litterær agent.

Det vil ikke bli offentliggjort noen langliste av nominasjoner til prisen, men bare en kortliste på fem eller seks titler. Kidds begrunnelse er at langlister ikke har stor nok kommersiell effekt til å rettferdiggjøre nervøsiteten de nominerte forfatterne må gjennomgå.

Prisen vil administreres av en komité på rundt 12 medlemmer, og det er ventet at navnene vil offentliggjøres i løpet av neste uke.

Kilde: http://www.bokogsamfunn.no/ny-litteraturpris/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s