Grønt lys for oppkjøp

Amazons planlagte kjøp av konkurrenten The Book Depository begrenser ikke konkurransen i det britiske bokmarkedet, ifølge det britiske konkurransetilsynet.

Det ble i juli kjent at Amazon vil kjøpe den britiskbaserte nettbokhandelen The Book Depository, noe som ble møtt med protester fra blant annet de britiske bokhandler- og forleggerforeningene, the Independent Publishers Guild og the Bookseller Group.

Det britiske konkurransetilsynet har imidlertid nå kommet frem til at konkurransen mellom de to selskapene før oppkjøpet er begrenset, og saken vil ikke føres videre, ifølge Bookseller. The Book Depository opplever først og fremst opplever vekst utenlands og ikke i Storbritannia, og har i dag en markedsandel for nettsalg av papirbøker på mellom to og fire prosent, ifølge konkurransetilsynet.

Det er uklart når oppkjøpet vil finne sted. Mens bransjeorganisasjoner har vært bekymret for Amazons økende monopolisering av bransjen, har kunder hos The Book Depository uttrykt frykt for at nettbokhandelens ordning med fri frakt til alle land vil forsvinne med oppkjøpet.

Kilde: http://www.bokogsamfunn.no/gr%C3%B8nt-lys-for-oppkj%C3%B8p/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s