Ber regjeringen gripe inn

Fastpris på bøker og billigere parkering er blant tiltakene som diskuteres for å forhindre videre bokhandeldød i Storbritannia. En av fem bokhandler er nedlagt de siste seks årene.

Diskusjonene går høylytt i Storbritannia om hvordan man kan forhindre utstrakt bokhandeldød etter at det ble klart at en av fem britiske bokhandler er nedlagt de siste seks årene. Medlemskapet i den britiske bokhandlerforeningen (BA) har falt med tyve prosent de siste seks årene, og nedgangen for de frie bokhandlene er på hele 26 prosent.

Tim Godfray, administrerende direktør i den britiske bokhandelforeningen, oppfordret i forrige uke både regjeringen og forlagsbransjen om aktivt å gripe inn for å snu utviklingen etter at de dystre tallene ble kjent. I en undersøkelse blant BAs medlemmer stod billigere parkering i sentrumsområder og bedre byplanlegging som sikrer at de fysiske bokhandlene er attraktive steder å oppsøke, høyt på listen over ønskede tiltak fra myndighetshold. Godfray anmodet også regjeringen om å innføre et avgiftslette for virksomheter som har en kulturell og utdannende funksjon.

Uavhengige bokhandlere som bransjebladet Bookseller har snakket med, mener på sin side at den største trusselen er kjedenes og supermarkedenes store prisrabatter og fremveksten av nettbokhandler. De ber BA drive økt lobbyvirksomhet overfor regjeringen om å innføre fastpris på bøker.

Kilde: http://www.bokogsamfunn.no/ber-regjeringen-gripe-inn/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s