Programmet sluppet for Oslo bokfestival

Litteraturinteresserte oslofolk kommer til å få valgets kvaler under Oslo bokfestival i september. I årets program er det mer enn 230 arrangementer å velge mellom.

– Dette er et historisk stort program. Så vidt vi kan skjønne har det aldri blitt holdt en så stor bokfestival i Norge noen gang, sa festivalsjef Eivind Volder Rutle da han stolt presenterte årets festivalprogram for presse og nysgjerrige tilhørere i Spikersuppa tirsdag.

Festivalsjef Eivind Volder Rutle presenterte årets program

Syv profilerte forfattere var med ham og presenterte sine festivalfavoritter. Mens Gert Nygårdshaug som erklært donaldist ser frem til arrangementet “Andeby for voksne”, håper Tove Nilsen å få se sin gamle norsklærer Arne Treholt under arrangementet “Forsvarstalen”. Helene Uri vil blant annet høre Erik Tunstad snakke om forskningssvindel, mens Erlend Loe gjerne vil se Sofi Oksanen, som “ser ut som en forfatter skal se ut”. Jostein Gaarder benyttet anledningen til å gi honnør til Gert Nygårdshaug, som han gjerne vil se snakke om sin nye roman “Chimera” under arrangementet “Å jage vindmøller”. Og Vera Michaelsen trakk spesielt frem arrangementet med litterær “Pecha Kucha”, hvor en håndfull forfattere skal presentere sin prosjekter på 6 minutter og 40 sekunder, som perfekt for utålmodige sjeler med kort konsentrasjonstid.

Mer enn 230 arrangementer med over 200 forfattere går av stabelen i løpet av de tre sensommerdagene festivalen varer, fra 16. til 18. september. Det fullstendige programmet kan leses her.

Rutle understreket at man har prøvd å sette sammen årets program med et overordnet mål om at etablerte forfattere skal løfte frem nye og ukjente navn. I år økes også satsningen på sakprosa, blant annet gjennom et eget festivaluniversitet med 18 minutter lange kvalitetsforedrag inspirert av internettsuksessen ted.com. En rekke arrangementer er dessuten lagt opp for å rekruttere nye forfattere, blant annet debutantmøter og muligheten for å speed-date en forlagsredaktør. Og, ikke minst, vil det også denne gangen bli høy partyfaktor, lovet Rutle. Han håper å følge opp fjorårets suksess.

– I fjor var det 120.000 besøkende. Med enda flere arrangementer denne gang, sammen med lærdommen om at én stor festival trekker mer folk enn mange små gjør tilsammen, og med været på vår side, så tror jeg vi kan tangere eller slå fjorårets besøkstall, sa han til Bok & samfunn.

Kilde: http://www.bokogsamfunn.no/programmet-sluppet-for-oslo-bokfestival/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s