Uavhengig utvalg skal utrede fastpris

Et uavhengig utvalg skal utrede hva som skjer med fastprisen på bøker etter 2014. Det annonserte kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) på en pressekonferanse tirsdag.

– Det vi nå vil ha utredet er hva som skal skje etter 2014. Utvalget skal se på om vi skal fortsette med unntak fra konkurranseloven, og om vi skal ha en type friprisregulering, om vi skal gå inn for fripris slik Sverige har, eller om vi skal ha en egen boklov slik de har blant annet i Frankrike, sier Huitfeldt til NTB. Utvalget skal ifølge Huitfeldt blant annet se på hva som skjer i andre land. I vår ble Sveits det niende landet i Europa som har lovfestet fastpris på bøker.

 

Her hjemme  ble ordningen med fastpris på bøker før jul forlenget med to år for fagbøker og fire år for skjønnlitterære bøker. Samtidig slo Fornyings- og administrasjonsdepartementet fast at forlengelsen kun var “ment som en overgangsordning fram mot vanlige konkurransevilkår i markedet for bøker”. – Bransjen har behov for en periode med en viss stabilitet for å tilpasse seg den teknologiske utviklingen blant annet i forbindelse med e-bøker, sa fornyingsminister Rigmor Aasrud i desember.

 

Bokbransjen ser derfor positivt på Huitfeldts nyhet.

 

– At fastprisen nå skal utredes, betyr at det ikke automatisk blir noen liberalisering etter 2014. Det er vi veldig fornøyd med. Vi er livredde for å miste fastprisen, sier leder Anne Oterholm i Forfatterforeningen til NTB.

Kilde: http://www.bokogsamfunn.no/uavhengig-utvalg-skal-utrede-fastpris/

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s