Amazon styrker forlagssatsing

Hvor går Amazon? Det lurer mange på etter at nettgiganten har ansatt et av de store navnene i amerikansk forlagsbransje for å bygge opp et nytt imprint.

Amazon.com har ansatt en veteran fra den amerikanske forlagsbransjen, Laurence Kirshbaum, som forlegger og nestleder for sin forlagsavdeling i New York, melder The Wall Street Journal. Ansettelsen har fått stor oppmerksomhet i forlagskretser etter at den ble annonsert søndag. Kirschbaum startet sin karriere i Random House, så steg han i gradene til en topposisjon i daværende Time-Warner Book Group, og han har i den senere tid jobbet som litterær agent i eget firma.

Amazon Publishing kunngjorde for kort tid siden to nye imprints, et for bøker innen thriller-sjangeren og et for romantikk, og dette kombinert med ansettelsen av Kirschbaum har fått flere til spekulere over om Amazon nå planlegger å endre kurs og innta en mer tradisjonell forlagsrolle. Amazon meldte i en kommentar at Kirschbaums oppgave vil være å bygge opp et nytt bredspektret imprint med både skjønnlitteratur og sakprosa, og med utgivelser både på papir og i elektronisk format. Kirshbaum begynner i jobben 5. juli.

Kilde: http://www.bokogsamfunn.no/amazon-styrker-forlagssatsing/

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Nyheter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s