Angriper Huitfeldt

Fjorten av landets mest profilerte forfattere retter skarp kritikk mot kulturminister Anniken Huitfeldts (Ap) manglende oppfølging av forslaget om boklov. Det er partikollega Gunn Karin Gjul som har lansert forslaget.

Regjeringen ser ikke ut til å være spesielt opptatt av verken fast bokpris eller boklov, og viser opprørende liten interesse for norsk språk og litteratur, mener de. Kritiken er formulert i en kronikk som står på trykk i VG i dag, og er signert det reneste stjernelag av norske forfattere: Roy Jacobsen, Dag Solstad, Per Petterson, Vigdis Hjorth, Frode Grytten, Linn Ullmann, Thorvald Steen, Herbjørg Wassmo, Trude Marstein, Marit Eikemo, Helene Uri, Tore Renberg, Niels Fredrik Dahl og leder for Forfatterforeningen Anne Oterholm.

Kronikkforfatterne er frustrerte over at Regjeringen ikke later til å lytte til verken forfatternes eller bokbransjens erfaringer og synspunkter, og over at den heller ikke ser nok på hva som foregår i kulturnasjonene i Europa som har vedtatt boklover og faste priser på bøker. “I Norge forestiller mange seg at internettbokhandelen skal overta salget av bokbredden fra bokhandelen. Men da franskmennene evaluerte sitt bokmarked, konkluderte de med at en slik forestilling ikke har noen rot i virkeligheten”, skriver de.

Forfatterne er svært bekymret over at Regjeringen later til “å la ny teknologi være begrunnelsen for nedbyggingen av et av de flotteste litterære kretsløp i verden”, og over at forfatterne knapt nevnes i diskusjonen om en mulig boklov. Kronikkforfatterne avslutter innlegget med å be Regjeringen om å støtte norsk litteratur og norsk språk ved å støtte det de kaller en fremtidsrettet boklov.

Kulturminister Anniken Huitfeldt skal møte til paneldebatt om muligheten for en boklov under Litteraturfestivalen på Lillehammer fredag 27. mai

Kilde: http://www.bokogsamfunn.no/skarp-kritikk-av-regjeringens-litteraturpolitikk/


Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Nyheter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s