Litteraturavisen anmelder ,,Den syvende dagen»!

Spennende dansk svennestykke


ANMELDELSE: Predikanten Jørgen Jesus i frikirkemenigheten Evangeliets ord blir funnet hengt. Politiet antar at mannen har begått selvmord, men journalist John Hilling er ikke overbevist. Dette er opptakten til Jens Høvsgaards andre kriminalroman – men den første som er oversatt til norsk.

John Hilling jobber i Ekstrabladet, og får oppdraget med å grave i fortiden til den populære predikanten. Ikke uventet avdekker han nok grums til å dekke giftslammet i Oslofjorden med et metertykt lokk. En av avsløringene peker i nasjonalistisk retning, og regjeringsmedlemmer på høyt nivå er innblandet.

Forfatter Jens Høvsgaard er uttalt skeptiker til de mange religiøse organisasjonene i Danmark, noe som skinner godt gjennom i denne boken. Her får kristne sekter gjennomgå så det holder. Mannen skriver bra, han har et lett og ledig språk, men «Den syvende dagen» skjemmes av et ufattelig antall klisjeer, hvor den uunngåelige «arbeidstaker får kjeft av arbeidsgiver» fremstår som kronen på verket.

Plottet er i seg selv ganske spennende, om enn ikke originalt. Høvsgaards angrep på kristine sekter virker mer subjektivt enn objektivt, og er definitivt ikke spesielt nytenkende. Men vi får se gjennom fingrene med både klisjeer og kristenhat, all den tid fortellingen er spennende og språket flyter bra. Vi vil gjerne se mer til Høvsgaard.

Kilde; http://www.bokstaver.no/default.asp?id=12052&t=1424&c=498

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s